Boekhouder - Adviseur - Coach - Klankbord

Kosten van een boekhouder

De kosten van een boekhouder kunnen uiteen lopen. Vaak is niet duidelijk hoe die berekend worden. Dit kan tot achterdocht leiden en dat is niet goed voor de relatie met je boekhouder. Om die reden proberen wij zo open en duidelijk als mogelijk te zijn. Indien onze factuur voor u niet duidelijk is doen wij er alles aan om het duidelijk te maken. Vind je de kosten te hoog? dan kijken we samen hoe we die kunnen beperken.

Meer informatie over onze manier van werken vind u op de pagina “een goede boekhouder zoeken”. 

Als administratie coach/boekhouder kunnen wij veel betekenen voor iedere ondernemer. Of je nu wilt gaan starten of  je onderneming je boven je hoofd groeit. Wij bezitten de kennis en ervaring om jou als ondernemer op ieder gebied te adviseren of te ondersteunen.

Navolgend een opsomming van de diensten die wij standaard aanbieden en de prijzen die wij hiervoor hanteren:

Wat kost een boekhouder?

De basiswerkzaamheden

In de basis draait het bij onze diensten om de volgende zaken. De taken die ieder maand of kwartaal moeten worden uitgevoerd.

We hebben het dan over:

– Verzamelen en verwerken van de boekhouding.

– Jaarcontrole van de boekhouding.

– Indienen van BTW aangiftes en aangifte inkomsten/vennootschapsbelasting.

Kortom, alle mutaties van je boekhouding verwerken, het controleren of alles compleet is en aan de belastingdienst doorgeven welke belasting je moet betalen zijn basis werkzaamheden.

Deze werkzaamheden doen wij op basis van een uurtarief van € 50 (exclusief 21% btw) per uur.  Wij factureren per maand op basis van gewerkte uren.

Overige administratieve ondersteuning

Ben je een wat grotere onderneming of wordt je groter en je hebt tijdelijk of beperkt ondersteuning nodig? Ben je opzoek naar vervanging maar lukt dit niet?  Wij kunnen (tijdelijk ondersteunen bij administratieve taken als, orderverwerking, offertes maken, facturen maken enzovoort. Kortom voor bij iedere administratieve taak kunnen wij u passend ondersteunen. 

In het digitale tijdperk kunnen wij veel werkzaamheden op afroep verrichten van achter onze eigen computer. Maar ook bij jou op locatie kunnen wij ondersteuning verlenen. 

Het uurtarief voor deze dienstverlening hangt af van het niveau en de intensiviteit. Zijn de werkzaamheden in tijd te meten dat rekenen wij een uurtarief vanaf € 25 (exclusief 21% btw) per uur. Is het meten in tijd lastig dan komen we vooraf een vast bedrag overeen.

Gebruik van boekhoudapps

Heb je een kleine boekhouding dan houd je de kosten van een boekhouder graag laag. Verwerking in Excel is dan een optie maar echter niet handig. Is je boekhouding wat uitgebreider dan is verwerking in een boekhoudapp raadzaam. Om die reden adviseren wij altijd een boekhoudapp te gebruiken. Er zijn vele verschillende boekhoudapps beschikbaar. Deze boekhoudapps werken in de basis allemaal het zelfde. Voor ons maakt het niet uit welke app je wilt gebruiken.

Wij hebben wel een voorkeur voor E-boekhouden en Snelstart web. Bij iedere app betaal je een vast bedrag per maand. In het geval van E-boekhouden en Snelstart web is er de mogelijkheid om via ons tegen een gunstigere prijs de app te gebruiken.

Voor E-boekhouden betaal je bij ons € 8,90 (exclusief 21% btw) per maand, normaal € 14,70 en voor Snelstart web € 10 (exclusief 21% btw) per maand, normaal € 15.

Gebruik overige apps.

Tegenwoordig kan je nagenoeg ieder onderdeel van je administratieve proces automatiseren via een computerapp. Het aanbod aan apps is zo enorm en de prijzen lopen uiteen. Dat maakt het maken van de juiste keuze voor een app soms lastig.

Wij hebben veel apps al bestudeerd en/of uitgeprobeerd.  De navolgende apps adviseren wij om te gebruiken:

– automatische inkoopfactuur verwerking: Zenvoices 

– Facturatie: E-boekhouden of Snelstart 

U kunt deze apps zelf rechtstreeks of via de betreffende sites aanschaffen. Echter zijn deze apps zijn ook voor een gereduceerde prijs bij of via ons aan te schaffen.

U kunt bij ons terecht voor ondersteuning of inrichting van de betreffende apps.

Voor de inrichting of ondersteuning berekenen wij ons basis uurtarief van € 50 (exclusief 21% btw) per uur.

Rapporten

Rapporten, zoals een jaarrekening, een liquiditeitsprognose of een specificatie van je resultaat maken wij niet standaard.

Deze rapporten zijn niet verplicht en hebben doorgaans geen toegevoegde waarde. Heb je bijvoorbeeld, voor de bank echter een rapport nodig dan kunnen wij die maken. 

Het maken van rapporten wordt ook op basis van een uurtarief van € 50 (exclusief 21% btw) per uur berekend.

De meest voorkomende rapporten zijn:

– Jaarrekening

– Ondernemersplan

– Liquiditeitsprognose

Prijzen coaching

 De coaching is verweven in ieder contact dat we met u hebben en is doorgaans gratis. Ook bij iedere opdracht denken wij met u mee.

Wij proberen steeds bij te dragen aan een betere boekhouding van jou en een constructieve oplossing van de vraagstukken die zich bij jou voordoen.

Mocht je een specifiek probleem op een vraagstuk hebben dan kan je die met ons delen. Wij proberen u dan direct te helpen om bij te dragen aan een oplossing.

Kosten van een boekhouder voor particulieren

Ook particulieren kunnen wij van dienst zijn. De kosten van een boekhouder zijn ook voor particulieren gunstig.

Het meest gebruikelijke bij particulieren is het invullen van de aangifte inkomstenbelasting. Hiervoor rekenen wij € 50 (exclusief 21% btw) bij een enkele aangifte. Voor een aangifte met fiscaal partner rekenen wij € 75 (exclusief 21% btw).

Een passende boekhouding voor iedere zzp-er.

Lees ook onze blog Wat is de beste boekhouder