Zoals u al heeft kunnen lezen op de startpagina, willen wij de ondernemer zo goed mogelijk ondersteunen. Daarom staan dus de termen service, flexibiliteit en intensieve communicatie centraal. Maar wat houdt dat nou precies in? 

Service voorop

Het draait bij EnJaMaJo om hoe wij de ondernemer het best kunnen ondersteunen. Boekhouden en aanverwante zaken is waar wij goed in zijn. Onze manier van werken, communiceren en ondersteunen passen wij daarom aan, aan iedere ondernemer op zich. Uiteindelijk draait het er om waar voor hen drempels of knelpunten liggen en proberen die samen op te lossen. 

Flexibele boekhouder

De meest relaxte manier van boekhouden is wanneer wij alles verzorgen wat er aan administratief werk bij je onderneming komt kijken. Dit is goed te doen als we op een duidelijke manier kunnen communiceren.

Dit heeft echter wel gevolgen voor de kosten, want een boekhouder betaal je per gewerkte uren. Des te meer dat wij voor je doen, des te meer uren moet je betalen. Wanneer administratief werk niet je ding is of wanneer je gewoon tijd te kort komt, zijn wij die extra kosten waarschijnlijk wel waard. Er zijn echter meerdere mogelijkheden om je boekhouding te laten doen.

Zo hebben wij natuurlijk ook zo onze voorkeuren over de manier van werken. Wij werken graag efficiënt en helder, maar wij zijn niet degene die bepalen hoe we voor jou werken. Wij adviseren je over wat in onze ogen de beste manier is, maar zie jij het anders dan passen wij ons aan. Ook waar het gaat om de interpretatie van de belastingregels geven wij aan hoe het zit, maar niettemin beslis jij wat er gebeurd. Per slot van rekening de betaler bepaalt.

Intensieve communicatie

Door goed contact met de ondernemer te hebben kunnen wij hen snel en effectief ondersteunen en een hoop stress ontnemen, daarom is communicatie één van de dingen die hoog in het vaandel staan.

Wij zijn namelijk voor snelle en/of simpele communicatie merendeel van de dag te bereiken via “Whatsapp” of “Messenger”. Is het verhaal wat uitgebreider dan bereik je ons het beste via de e-mail.

Een antwoord krijg je altijd binnen 24 uur. Meestal zal dit met een inhoudelijke reactie zijn, maar mochten wij meer tijd nodig hebben dan laten we je dit ook weten.

Uiteraard zijn wij ook telefonisch te bereiken. Daarnaast is er ook de mogelijkheid om met ons te videobellen, mocht u ergens mee bezig zijn en er niet uitkomen

afspraak of vraag aan een boekhouder