Boekhouder - Adviseur - Coach - Klankbord

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Werkkostenregeling (WKR)

Werkkostenregeling

Table of Contents

Werkkostenregeling

Via de werkkostenregeling (WKR) kunt u als werkgever desgewenst onbelast kosten vergoeden aan je werknemers geven. je mag ook zaken vergoeden waar een werknemer privé voordeel van kan hebben. Denk aan gereedschap, tablets, sportabonnementen of kerstpakketten. Het maakt daarbij niet uit of je daarbij iedere werknemer evenveel geeft. Je mag sommige werknemers meer geeft en anderen misschien niet.

Vrije ruimte

Je mag onbelast vergoedingen geven. Het totale bedrag moet wel onder de vrije ruimte blijven. Deze wordt berekend met de loonsom van al uw medewerkers samen.  

 

Komt het bedrag van de echter vergoedingen boven die grens? Dan moet u over dat extra bedrag 80% belasting betalen. Er gelden daarbij geen voorwaarden voor de bestedingen binnen de vrije ruimte.  Wanneer je dus € 1.000 meer dan de vrije ruimte aan vergoedingen uit geeft betaal je extra belasting. Je betaald over die € 1.000 dan € 800 belasting.

 

 

Vrije ruimte werkkostenregeling verhoogd voor 2020 en 2021 

 

Voor 2020 en 2021 is de vrije ruimte extra verhoogd als crisismaatregel tijdens corona. Blijft het totale bedrag onder de 3% van de eerste € 400.000 van de loonsom van alle medewerkers samen? Dan mag u dat onbelast als vergoeding geven. 

 

 

Dit betekent dat u in de nieuwe situatie € 12.000 onbelast beschikbaar kunt stellen. Als de loonsom van al uw medewerkers samen € 400.000 is. Voor het bedrag boven € 400.000 geldt het percentage van 1,18%. Het feit dat je deze vergoedingen mag verstrekken wil niet zeggen dat je het moet doen. Het uitgangspunt is dat je je personeel geeft wat redelijk is.

 

Wil je je personeel toch wat extra geven? Doe dit dan als een éénmalige vergoeding in plaats van een vaste vergoeding. Op die manier kan je in mindere perioden de vergoedingen beperken.

 

Per 2022 geldt voor de eerste € 400.000 gewoon weer een percentage van 1,7% in plaats van 3%. Aangezien de Coronacrisis op dit moment nog gaande is, kan het zijn dat daar nog verandering in optreed.

Vrijstellingen voor de WKR regeling

Onder voorwaarden gaan bepaalde vergoedingen niet ten koste van uw vrije ruimte van de werkkostenregeling. Deze mag je dus altijd onbelast verstrekken zolang je dit goed administreert. Deze verstrekking mogen niet luk raak zijn. Ze moeten gebaseerd zijn op de werkelijke kosten.

Enkele voorbeelden van vergoedingen met een gerichte vrijstelling zijn: 

 

  • Abonnementen voor openbaar vervoer. 
  • Reiskosten tot € 0,19 per kilometer. 
  • Verhuiskosten vanwege werk. 
  • Maaltijden bij overwerk.
  • Verklaring omtrent gedrag (VOG)
  •  

Noodzakelijkheidscheck werkkostenregeling

Voor bepaalde producten gelden extra voorwaarden. Bijvoorbeeld voor zaken als gereedschap, tablets en smartphones geldt het zogeheten noodzakelijkheidscriterium. Deze goederen kunt u belastingvrij geven als u deze nodig vindt voor het werk. Hierbij wordt er ook gekeken naar de redelijkheid van de vergoeding. Een computer van € 10.000 aan een werknemer verstrekken omdat hij wel eens thuis moet werken zal niet worden geaccepteerd. Het privégebruik is dan niet meer van belang als de vergoeding aan de noodzakelijkheidscheck voldoet..

Nihil waardering werkkostenregeling

Bepaalde voorzieningen op de werkplek gaan niet ten koste van de vrije ruimte. Deze krijgen een zogeheten nihil waardering. Denk daarbij aan: 

 

  • Ter beschikking gestelde werkkleding. Hierbij zijn wel de regels met betrekking tot de voorwaarden van bedrijfskleding van toepassing.
  • Koffie en thee op de werkplek. Voor eventuele versnaperingen zijn wel voorwaarden van toepassing.
  • Fitnessruimte op de werkplek. Een abonnement voor een sportschool valt hier dus niet onder.
  •  

Zoals gebruikelijk zijn de regelingen met betrekking tot het verstrekken van zaken aan je personeel uitgebreid beschreven en vol van beperkingen. Het handboek loonheffingen 2021 vind je via de link Handboek Loonheffingen 2021 . Dit is een boekwerk van 457 pagina’s. Daar lees je niet zomaar door heen.

 

Je doet er verstandig aan om wanneer je opzoek bent naar mogelijkheden of beperkingen rond om personeel dit aan je boekhouder voor te leggen.  Beloning van werknemers zit vol met haken en ogen en een foute keuze is zo gemaakt.